Tänään teki mieli pizzaa. Löysin joskus netistä tämän mainion pizzapohjaohjeen, mikä mielestäni on melkeinpä parempaa kuin tavallinen pizzapohja :) Paljon helpompi myös tehdä, aineet vaan sekaisin ja vuokaan.

Pohja:

1 purkki rahkaa
200 g Emmental juustoraastetta (tarkista, että 0g hiilareita)
2 kananmunaa
4 rkl vehnäleseitä
3 rkl ruisjauhoja tai soijajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kaikki aineet sekaisin  ja levitetään tasaiseksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Jos haluat tehdä uunipellillisen tee taikina kaksinkertaisesti.
  

Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes pinta on hieman ruskistunut.


Ota pohja uunista ja laita haluamasi täytteet päälle. Itse laitoin pohjalle tomaattipyrettä ja valkosipulia, päälle jauhelihaa, pekonia, herkkusieniä, suolakurkkua, sipulia, oreganoa ja juustoa. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista vielä 10-15 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Käytän paistamiseen mielelläni tavallista uunitoimintoa, eli jos käytät kiertoilmauunia, 200 astetta riittää.


Anna pizzan vetäytyä 10-15 minuuttia paistamisen jälkeen. Kuuma pohja on löysähkö ja tulee kiinteämmäksi kun jäähtyy hieman.

Tarjoile salaatin kanssa. Herkullisia pizzahetkiä!