Pakkasesta löytyi haukifileitä ja etsin netistä reseptin, jonka muuntelin hieman oman maun mukaiseksi.

500g haukea fileenä
2 dl katkarapuja
4 viipaletta kylmäsavulohta
1 1/4 tl suolaa
1/3 tl valkopippuria
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
3 munaa
2 rkl soijajauhoa
1 purkki smetanaa
2,5 dl kuohukermaa
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl tilliä silputtuna

Poista fileistä isoimmat ruodot. Paloittele fileet ja hienonna monitoimikoneessa katkarapujen ja kylmäsavulohen kanssa tasaiseksi massaksi.
Lisää mausteet, smetana ja soijajauhot samalla sekoittaen. Kaada kerma ohuena nauhana joukkoon koneen käydessä.
Erottele munankeltuaiset valkuaisista ja lisää joukkoon yksitellen.
Lisää sitruunamehu ja tilli.
Jos murekemassa on liian paksua, lisää loraus vettä joukkoon.
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti murekemassan joukkoon.

Voitele esimerkiksi leipävuoka runsaalla voimäärällä ja nosta murekemassa lusikalla vuokaan. Tasoita pinta.
Nosta vuoka isompaan vuokaan, ja kaada siihen kiehuvaa vettä noin puoleenväliin saakka.
Peitä haukimurekevuoka foliolla.

Kypsennä mureketta 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin tunti.

Anna murekkeen jäähtyä hetki ja kumoa se tarjoiluvadille.

Tarjoile esimerkiksi kermassa haudutettujen kasvisten tai keitetyn kukkakaalin kanssa.