Teki niin paljon mieli munkkeja, joten sävelsin vähähiilihydraattisesta pullareseptistä munkkiversion. Jos olisi ollut vielä sokeritonta suklaata kotona, olisin kuorruttanut munkit sillä.



Taikina:

3 munaa
50g voita
1 dl kermaa
1 dl vettä
2 dl kookosjauhoja
2 rkl Fiber Huskia (psyllium)
1 tl kardemummaa
2 rkl makeutusainetta
2 tl leivinjauhetta

Sekoita munat, kerma, psyllium, vesi ja voisula keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa munaseoksen joukkoon. Sekoita kunnes taikinasta muotoutuu kiinteä pallo.


Laita taikinakulho jääkaappiin ja anna seistä siellä n. 15-20 min.

Ota ruokalusikallinen taikinaa ja pyörittele käsissä palloksi. Tee lopuksi sormella reikä ja muotoile rinkiläksi.

Paista rinkilät kattilassa kuumassa rasvassa. Laske rinkilä varovasti rasvaan ja anna paistua kunnes alapuoli on kauniin ruskea. Käännä rinkilä ympäri ja paista toinenkin puoli ruskeaksi.
Liian kuuma rasva polttaa munkit joten kokeile ensin pienellä taikinapalalla onko rasva sopivan lämpöistä (ruskistuu pikkuhiljaa kauniin ruskeaksi). Jos rasva on liian kylmää taikina ei nouse pintaan ja munkki jää raa'aksi.

Huom! Rasva on todella kuumaa, joten laske rinkilät varovasti kattilaan ettei rasvaa roisku iholle. Vettä ei myöskään saa joutua pisaraakaan kuuman rasvan joukkoon tai alkaa räiskiä rasvaa ympäriinsä.